Парламентарната група   декларира, че започва консултации за приемане на решение

...
Парламентарната група   декларира, че започва консултации за приемане на решение
Коментари Харесай

Декларация: ДБ започва консултации за оказване на военна помощ на Украйна

Парламентарната група  " "   заявява, че стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление на Република България, за оказване на военнотехническа помощ на Украйна съгласно нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна.

Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ “ ген. Атанас Атанасов  ген. Атанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров. Той уточни, че за основа на днешната декларация се приема кардиналната позиция, изразена в декларацията на Народното събрание, призната на 24 февруари 2022 година, в която изрично се осъждат нападателните дейности на Руската федерация против Украйна.

В декларацията се регистрира, че войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи, и че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл и се упорства, че българският народен интерес се дефинира от участието на страната в Европейски Съюз и НАТО. В Декларацията се показва още, че забележителна част от съдружниците в НАТО, към този момент са дали директна военна помощ в поддръжка на Украйна.  Солидарността на свободните страни и отбраната на интернационалния правов ред е в основата на нашето богатство и разцвет, уточни Атанасов и добави, че отбранителните дейности на Украйна против агресивното нахлуване, е нейно неотменимо право и е изцяло законно и целесъобразно.

Атанасов уточни, че отбранителните дейности могат да бъдат дейно подкрепени, посредством даване на съответно въоръжение и съоръжение, което изцяло дава отговор на потенциала и опциите на българския военнопромишлен комплекс. Категорично заявяваме, че поддръжката за свободата и независимостта на Украйна е отбрана независимост, независимостта и сигурността на Европа, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР